Romanii au construit etaje, care au fost ridicate pe piloni de cărămizi. La un capăt al camerei unui incendiu ar fi aprins în partea de jos a peretelui. Aerul cald de la foc va fi trasă sub podea și zidurile de canale.

Acest aer cald ar încălzi cărămizi și căldura s-ar fi trecut în sus în cameră. Pe măsură ce aerul a fost elaborat prin pereți, acestea ar fi, în rândul lor, de asemenea, să fie încălzit.

Această formă de încălzire s-au dovedit a fi foarte eficient, cu doar un cuptor mic fiind suficient pentru a incalzi casa. Acest sistem a fost inițial doar pentru cei bogati, deși a devenit foarte popular si a fost gasit in multe clădiri publice. Romanii folosit acest sistem de-a lungul Empire lor.

Nu a fost o formă mai modernă de încălzire prin pardoseală, care a apărut în Anglia în anii 1960. Acesta a fost un sistem electric care deși populare din păcate s-au dovedit costisitoare pentru a rula și greu de controlat. Căldura a fost depozitat peste noapte când energia electrică a fost mai ieftin. Ulterior etajele erau prea cald în dimineața și abia orice căldură, la toate a fost dat afară de seara.

Incalzire-in-pardoseala

Ideea de pardoseli calde apeleaza la noi acum. Noul sistem de incalzire in pardoseala modernă este de încredere, invizibil, discret, și discret si poate elibera spațiu de perete valoros. Au fost chiar și susține că aceasta poate fi o formă sănătoasă de încălzire. Prin reducerea cantității de particule de praf care apar cu sisteme de încălzire convecție convențional, care sufera de astm și a celor cu probleme respiratorii pot beneficia. Încălzire prin pardoseală este o formă radiant de căldură.

Deoarece nu ar mai fi nevoie de radiatoare într-o cameră cu are acest tip de încălzire instalat, este eliminat riscul de a copiilor și a persoanelor în vârstă de opărire pe un radiator fierbinte sau care se încadrează în ea. Etajele nu sunt niciodată de ajuns pentru a arde fierbinte, dar confortabil să meargă mai departe. Un alt avantaj de a avea încălzire ascuns sub podeaua este că spațiul de perete este apoi eliberat. Acest lucru este populară în rândul celor care se străduiesc pentru + efectul minimalist +.

Acest sistem foloseste etaj întreg ca un radiator, iar de la dimensiunea de podea este mai mare decât cea a unui radiator, ea nu are nevoie de a obține cât mai fierbinte. Podeaua este mai cald decât aerul mai sus in camera, ceea ce face picioarele ușor mai caldă decât capul tău.

Cifrele generale afirmă că, atunci când temperatura pardoselii este la aproximativ 21 temperatura camerei la un nivel 160cm înălțime ar fi de aproximativ 19.

Există două tipuri de sistem disponibil; apă caldă (umed) sau electric (uscat). Cu un termostat și cronometre este un mod sigur de a încălzi nu numai podeaua, ci o cameră întreagă.

Bucatarii, bai si sere au fost inițial cele mai populare camere din care pentru a instala acest tip de încălzire, deoarece era obișnuit să aibă o podea cu gresie în aceste camere. În lunile mai reci podele înșiși erau foarte rece să meargă mai departe. Ideea de a fi capabil de a avea o pardoseală caldă gresie fost foarte atrăgătoare. Acum este destul de obișnuit să aibă nu numai încălzire prin pardoseală în aceste camere, dar, de asemenea, să-l instalați pe tot parcursul casa.

Încălzire prin pardoseală este acum foarte popular în sine a construi și de locuințe nou construite. De asemenea, este în curs de instalare în extensii. Este o idee bună să se gândească înainte și planul de a pune în încălzire prin pardoseală dumneavoastră înainte de a noi etaje sunt stabilite.

Încălzire prin pardoseală electric este disponibil fie ca un sistem mat sau de cablu, care este mai convenabil pentru camere de formă neregulată.

Sistemul de apă caldă poate fi ușor conectat la un sistem de încălzire existent.

Deși există două tipuri de încălzire prin pardoseală, acestea sunt disponibile în diferite forme, care sunt potrivite pentru diferite tipuri de pardoseli. Indiferent de tipul de podea (lemn, laminat, faianta, mocheta, etc), este un sistem care se va potrivi nevoilor dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *